Onze kalender

Wij nemen deel aan ...

  • Erfgoeddag: 23 april 2023, 10u-17u (thema: "Beestjes in Deurne"). Inschrijven voor de rondleidingen kan via info@volxmuseum.be. In de weken ervoor en erna kunnen klassen (of andere groepen) deze gegidste wandelingen ook reserveren (via hetzelfde e-mailadres).
  • Archeologiedagen: 27-28 mei 2023, 10u-17u. ADOLF GOOSSENS, verzamelaar en behoeder van archeologische vondsten in de provincie Antwerpen.
  • Reuzenstoet: september 2023
  • Deurne Bevrijd: september 2023
  • Open Monumentendag: september 2023

Ook in 2023 plannen we allerhande interessante en leuke activiteiten. Hou onze website en Instagram in de gaten voor de laatste nieuwtjes. Mis op deze manier onze tijdelijke tentoonstellingen en infobrochures niet.

Ben je op zoek naar een andere activiteit om te combineren met een bezoek aan ons museum? Check dan de kalender van UIT in Vlaanderen.

Archeologiedagen: collectie Adolf Goossens

Dolf bracht vanaf de jaren 1940 een hele verzameling archaeologica bij elkaar. Grote delen hiervan groef hij zelf op maar her en der kocht hij ook vondsten op die bij werken of bij schattengravers waren opgedoken. Hij had oog voor detail en maakte ook notities en tekeningen. Hierin verschilde hij van de meeste verzamelaars. Tijdens de archeologiedagen tonen we in het VolXmuseum vooral vondsten uit de prehistorie en de metaaltijden uit de provincie Antwerpen. Ook de daaropvolgende weekends (zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 u.) kan je de stukken nog komen bekijken.

Wanneer: 27 en 28 mei 2023, 10u - 17u.

Kom gerust eens langs

Iedereen, individueel of in groep, is van harte welkom om ons museum te bezoeken elke zaterdag en zondag tussen 14.00 en 17.00 uur.

Ontdek onze openingsuren, de wegbeschrijving naar ons museum en hoe je een gidsbeurt inplant.

Vier bij ons

Spreekt onze gezellige ontmoetingsruimte ook tot jouw verbeelding dankzij de bijzondere en gezellige inkleding? Wil je eens een familiefeest doen in een andere setting dan gewoon in je eigen huiskamer? Of wil je met je organisatie of vereniging kennis maken met ons museum, gekoppeld aan een hapje en een drankje? In overleg is er veel mogelijk.

Interesse? Stuur dan een mailtje naar info@volxmuseum.be.